tiistai 29. toukokuuta 2012

Alive in Uganda


Meistä ei ole kuulunut hetkeen, koska on on ollut paljon … no paljon hetkiä. Käytiin Zanzibarilla pari viikkoa lekottelemassa (josta on tarkoitus kertoa enemmän jossakin vaiheessa). Palattuamme Nansanaan, oli edessä hyvien ystävien kotiinlähtöjä ja itkuisia heippoja, koulun aloittamista, magneettiasioiden hoitamista ja niitä perus arkeen asettumis asioita. Eniten aikaa ja energiaa sekä ajatustyötä on vienyt melkoisen monimutkainen tilanne talossamme. Useampi vapaaehtonen on menettänyt tukuittain rahaa talossa ollessaan ja erikoisia asioita alkoi nousta pintaan. Yhteisökokousta toisen perään. Tunteita ja mielipiteitä. Selvittelyjä ja järkeistämistä. Syyllinen löytyi piinaavien keskustelujen jälkeen. Sitten alkoi pohdinta mitä varkaille tehdään Ugandassa ja mitä vapaaehtoiset tekee tilanteelle. Sana turvallisuus on ollut kaikkien mielessä paljon ja toimiston väeltä tuli vahva lupaus, että turvallisuus aste kodissamme kasvaa. 
Tänään me syödään popcornia ja katsellaan elokuvia ja nollataan pää monimutkaisista keloista. 

Meillä on kaikki hyvin. Ollaan edelleen hymyilty joka päivä. Toivottavasti kaikille teille myös hymyjä riittää ja päivät ovat antaneet parastaan. Voikaa hyvin! Mari ja Noora <3

You haven't heard from us for a while because there's been a lot… well a lot of moments. We wen't to Zanzibar for couple of weeks to chill (we're about to write about it at some point). When we arrived to Nansana we had to say weepy goodbyes to good friends, starting school, taking care of the magnets and just getting back into your daily routines. Most of our time, energy and thoughts has been in this complicated situation at our house. More than one volunteer has lost a lot of money, while staying in the house. All of the sudden peculiar things started to appear. Community meetings after another… Emotions and opinions. Problem solving and rationalizing. After tormenting discussions we found out who was the perpetrator. Then we started pondering about what will happen to the thieves in Uganda, and what we would as volunteers do about it. The word security has been on our minds lately a lot, and the office staff firmly promised us that the level of security is going to increase.

So today we decided to eat popcorn, watch films and let our minds rest for a bit.
Everything is fine. We're still smiling every day. Hope you all have many reasons to be happy, all the best for you guys. Mari & Noora <3

4 kommenttia:

 1. Kiva kuulla taas teistä jotain!! Kyllä tuosta puolesta vuodesta riittää kokemuksen tynkää koko loppuiäks. Muistattehan, että murehtimalla asiat eivät parane...

  Haleja siskolle!

  - E -

  VastaaPoista
 2. Joo; päivityksiä ollaan tosiaan odotettu kovasti..
  Aina noi teidän tapahtumat on kuitenin aika ,...erikoisia ja erilaisia; sellaisia joihin ei täällä joka pvä törmää...
  Mutta pääasia,että hymyjä riittää:-)
  Voikaa hyvin ja halit teille !

  Tätskä
  ps aika viisaita sanoja veljeltä ....

  VastaaPoista
 3. Tänään on ollut päättäjäislauantai. Aamulla vettä satoi kuin aisaa mutta iltaa kohti keli on parantunut. Asteita ulkona on vaivaiset 10. Puiden lehti alkaa taittua jo tummemman vihreän puoleen joten kesästä voidaan jo puhua vaikka asteita tänään onkin niin vähän. Juhannus on kohta jo ovella, toivotaan että säät silloin suosii.. Minulla on pääsykokeet maanantaina joten pitäkää peukut pystyssä, katsotaan miten käy:) Nyt alan viettämään kahden keskistä aikaa miehen kanssa, kello on tosiaan 21.49 kun lapsi nukahti juuri. Btw, näin unta että Noora palasi jo juhannuksena ja sitten hikipäässä katsottiin kalenterista aikaa että milloin ehditään näkeen.. Kertooko se jotain tästä nykisestä elämäntyylistä..? no mutta, suukkoja ja halauksia sekä terveiset Suomen kesästä!

  Mirkku

  VastaaPoista
 4. Harmittavia tuollaiset takaiskut, kun muutenkin on olosuhteet kaikille sangen tilapäiset ja ei näköjään koskaan voi olla liian varma mistään.
  Minulla kaavailussa Couchsurfing majoitukset ATW matkan ajaksi ainakin muutama paikallinen olisi tarkoitus bongata matkan varrelta. Kävin JKL alueen asianharrastajien tapaamisessa viime viikolla ... mielenkiintoista - ainakin kielikylpyä tapaamisissa saa ja vinkkejä tulevaan.

  Jokos pakettia on näkynyt vai meneeköhän sekin "parempaan" tarkoitukseen !

  T: Seija

  VastaaPoista