keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Silmä silmästä? - Eye for an eye?

Kuulimme jälleen tarinaa, joka sai ajatukset hetkeksi mutkalle. Ei ne ehkä vieläkään ole ihan järjestyksessä, kaikkea tässä maailmassa ei voi koskaan täysin käsittää ja ymmärtää. 

Tarina meni jotakuinkin näin: Eräässä kylässä kulki pitkin öisiä kujia kolme miestä, jotka varastivat autoista osia. Yksi varkaista oli varomaton ja jäi rysän päältä kiinni. Yhteisön turvallisuuden edistämiseksi kylän asukkaat katsoivat parhaaksi piestä varas. Huono-onninen varas päätyi hautaan. 

Kun pienen ihmisen pää ei kyennyt sisäistämään tätä kaikkea, kysyimme monenmoisia kysymyksiä (niitä joita tekin varmasti mietitte). Vastaukseksi saimme, että tämä on melko normaalia eikä suinkaan poikkeuksellista. Yhteisön näkemyksestä varkaan tappaminen lisää turvallisuutta, koska sen ajatellaan olevan hyvä varoitus varkautta harkitseville. Poliisin osuus tarinassa vaatisi jo oman tutkielman ja Einsteinin aivot, emme ota siihen kantaa. 

Once again we heard a story, which was confusing to us. It still is. But we both know that there are so many things in this world, that you can never fully understand.

Story goes something like this: In the middle of the night, three men walk along the road in a village stealing car parts. One of them was careless and was caught in action. Maintaining the safety of the whole village, rest of the community decided to beat him up. Unlucky thief ended up in his crave.

When we couldn't take all this info, we started asking questions (the ones, we think you're wondering about too). Answer was that, this kind of behavior is fairly normal, not at all peculiar. The community thinks it adds more safety for everybody, if one "bad apple" is dead. And it's a warning for those thinking about stealing. Part of the story where the police steps in, would need it's own thesis and brains of Einstein. We have no comments on that.

4 kommenttia:

 1. Maailma ei vielä ole valmis? Jo koko maailman sivun on ollut eri yhteisöillä kodin turvajoukkoja, saattoi käydä niin, että rikollinen saatiin kiinni ja hänet lahdattiin ensimmäiseen puun oksaan!
  Kertokaa paikallisille kuinka täällä niinsanotussa "sivistysvaltiossa" toimitaan,ja mitä mämmi on.Turvallista ja hyvää pääsiäistä teille molemmille! 4740.

  VastaaPoista
 2. Maailma ei taida olla ihan vielä valmis.
  Me kerrottiin pääsiäisenä riisipuurosta jouluna ja manteleista ja kuinka silloin voi toivoa parempaa maailmaa.
  On ollut turvallista. Kerrotaan pääsiäisestä lähipäivinä.

  VastaaPoista
 3. Eipä ole yksinkertaista sukkuloida täysin erilaisen kulttuurin keskellä mihin on tottunut ja kasvanut. Pähkäillä siinä, kunnioittaa toisenlaista kulttuuria, sen näkemyksiä ja tapoja, punnita ohessa omaansa ja ihmetellä, pitääkö ottaa tähän kantaa, kertoa mahdollisesti toisenlaisista tavoista katsoa asiaa ja jos niin miten tehdä se? Hui.

  VastaaPoista
 4. Aina ei todellakaan ole yksinkertaista. Mutta kun asiat ovat täällä arkea, sitä vaan menee päivä kerrallaan ja kuulee ja näkee kaikenmoista. Ehkä joskus harmaiden hiusten iässä, sitä vihdoin käsittää mitä kaikkea on saanut kokea.

  VastaaPoista