torstai 8. maaliskuuta 2012

Nansana


Nansana on paikka jossa me asutaan, noin puoli tuntia Kampalasta. Talo sijaitsee pienellä sivukujalla pääkadun varrella. Jos lähtee kävelemään vasemmalle päätyy "metsään" ja oikealla on katu jonka ylittämiseen tarvitaan kärsivällisyyttä ja rohkeutta! Tiistaina puolipakotettuina uskaltauduttiin boda bodan eli moottoripyörän kyytiin ton hullun liikenteen sekaan. Nelipäällä mentiin. Kampalassa käytiin pakettiautoa muistuttuvan kapistuksen kyyditsemänä, joka kantaa nimeä matatu/ taxi. Kyseinen ajoneuvo lähtee liikkeelle kun se on täynnä. Parhaimmillaan siellä taisi olla 20 henkeä. Hinta kannattaa neuvotella ennenkuin astuu kyytiin. Meidän työpaikka sijaitsee onneksemme viiden minuutin kävelymatkan päässä, joten tuota kaoottista liikennettä ei tarvitse kokea joka päivä. Eilen tehtiin kävelyretki supermarkettiin, matkalla oli jos jotakin, alla näette kuvia Nansanasta. 

Tänään on naistenpäivä, mikä täällä tarkoittaa vapaapäivää töistä. Perinteen mukaan miehet tekevät tänään kaiken ja naiset nauttivat siitä. Ugandassa naiset tekevät käsittämättömän määrin hommia, joten on aika reilua että edes kerran vuodessa tilanne on toisinpäin. Me ajateltiin nauttia vapaasta menemällä altaalle, joka on melko lähellä. Moikka!

We live in a place called Nansana, which is bout half an hour from Kampala. Our house is located on a small alley from the main street of Nansana. If you head to the left, you'll end up in a "forest" and on your right side you'll find main street. If you want to cross the street, you need a 'slot of patience and courage. On Tuesday we were forced to use boda boda's (a motorcycle) and we did it with 4 people on it!!  We use Matatu's if we're going to Kampala, which is a little van. It'll leave when it's full, about 20 people on board and you should negotiate the prize before you jump in. Our workplace is really close by, so we don't have to deal with the chaotic traffic every day. Yesterday we went to the supermarket and on the way there we saw this and that. Here's some for ya!

Today is international women's day, which means that its a day off from work. Traditionally men are doing all the housework/taking care of the kiddies on this day and women are enjoying it. In Uganda women are doing a lot of work, so its pretty fair that there is one day in a year that the situation has turned around. And we are planning to go to a pool! Bye!
7 kommenttia:

 1. No voi mahoton, mitä meininkiä! Ja en ihan halua, että joka päivä meette bodan kyytiin, mutta ostakaa vaikka uudet sandaalit. Leppoisaa oloa altaalla ja mukavaa naistenpäivää:)Ja toivottavasti palvelu pelaa teillekin tänään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinasikin jo et toi kyytikuva oli vaan FB:ssä ettei äityli nää sitä!! Ja tulihan sieltä kommenttia siitä, ku tännekin sen laitoitte ;-) Hyvvee Naistenpäivää ja tsemppiä katujen ylityksiin!

   E

   Poista
 2. Mari totesi aamulla, että äideiltä tulee saletisti kommenttia kulkuneuvosta. ... ;)
  Olemme varovaisia!

  VastaaPoista
 3. No kyllä kummitätikin olisi toivonut,että "boda boda" olisi ollut pelkkää poseerausta :-)
  Kivoja kuvia ja ihanan VÄRIKÄSTÄ siellä !!
  Take care;
  ja mahdollisimman vähän ja varovasti tienylityksiä , pliide

  tätskä

  VastaaPoista
 4. Ihana blogi teillä :) Sain ystävältänne linkin tänne, kun olen itsekin lähdössä vapaaehtoistyöhön Afrikkaan marraskuussa :) Jänskättää! Jään seurailemaan teidän blogia innolla. Terveisiä Suomesta! :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos Nanna :) Meininki on täällä hyvin pitkälle sama kun olisi kesälomalla mökillä ilman sähköjä ja juoksevaa vettä, järvi löytyy mutta tunnin päästä. Ihanaa silti! TERVETULOA!

  VastaaPoista
 6. Osaan kuvitella, että Noora kikatti ja kiljui koko moottoripyörä matkan. Sovitaan kuitenkin, että tuutte ehjänä takaisin! :)Janika

  VastaaPoista