lauantai 10. maaliskuuta 2012

Sovittiinko perjantaiksi? / Did he say on friday?


Pienet asiat kestää melkolailla, kuten puhelinnumeron hankkiminen… Luultiin, että prepaidin hankkiminen on yksinkertainen juttu. Ostettiin liittymät, mitkä eivät toimineet. Mari osti uuden, joka oli kalliimpi ja "parempi" - ei toiminut. Meille kerrottiin, että homma alkaa toimia kun registeröi itsensä kuvien ja passin kera. Lupasivat keskiviikkona, että puhelin toimii perjantaina. Nyt on lauantai, eikä toimi vieläkään. 

Eilen oltiin synttäri/ läksäri-juhlissa Kampalassa. Koko UPA:n porukka oli valmiina viideltä luvattuun kyyditykseen, joka saapui seitsemältä. Matka Kampalaan on noin 30 minuuttia, mutta ruuhka aiheuttaa "pieniä" viivästyksiä AINA. Pienoinen haaste oli sulloutua kahdeksan hengen pakettiautoon, koska meitä oli 15. Eniten kärsi ne, jotka oli alimmaisina (kuten Noora). Mutta perille päästiin kovinkin mukavasti. Juhlissa meidät vastaanotti aseistettu mies, joka halusi nimet listaan ketä on paikalla ja paikka oli ympäröity muureilla, joiden päällä kiersi piikkilanka-aita. Kaikki kait turvallisuuden vuoksi… Afrikkalaiseen tapaan ruokaa ja juomaa oli yhtä paljon ku musiikkia, ääntä ja lanteiden ketkutusta. Nooran hetki oli kun hän sai äärimmäisen suloisen vauvan syliinsä ja hänen poislähtiessään, kyseisen pienokaisen äiti totesi, että vauva on nyt myös sinun poikasi. Äidiksi puolessa tunnissa, oho! 

Ainiin, meille kerrottiin että meillä myös on vartija talolla. Tyyppi piileksii puskissa ja tulee esille ainoastaan jos jotain tapahtuu!

So its time to tell you about the tiny things like getting a mobile number… We thought its going to be easy to go and buy a pre paid, set it up and you're done but no no! We bought 2 different pre paids, cheapest ones we could find. They didn't work. So Mari bought a new one, which should be better. Docent work either. Then we heard that if you have a number you have to register yourself with a passport and photos and after doing that it'll work. Mari did that on wednesday and the lady said its working on friday… mmmm its been four days now and still nothing. 

On friday we were invited to a Bday/going away party in Kampala. All of us from UPA was going there so somebody fixed us a ride. We were ready at five and the car showed up at seven and all because of the traffic jams. From Kampala to Nansana takes about 30 mins. Finally we had a car and 15 people who we're ready to hit the road. Small problem tho… the car had seats for 8 ppl. Well actually it wasn't a problem only bit uncomfy for ones who were underneath the human pile like Noora. We had an easy ride to Kampala. Seriously! 

We arrived to the party and there was a security guard waiting for us with a huge gun on his shoulder and the place where we were was surrounded with barbwire for … our guess is security reasons. In african way there was food and drinks as much as there was music, noise and hip shaking. Noora's moment was when she got to hold a cutest baby ever and when the family was leaving, mom said that "He's now your son too". Becoming a mother in a half an hour, wow!

And FYI we were told that we have a security guard at the house too. He's lurking in the bushes and appears only if something happens! 


5 kommenttia:

 1. Silmä kovana olen seurannut seikkailunne etenemistä ja kuulostaa siltä,että tulette takaisin Suomeen erityisn joustavina ja pitkäjänteisinä, eivätkä pienen pienet odottelut/muut vastoinkäymiset enää tuolloin paljonkaan rasita mieltä.

  Täältä Hullulan harmaudesta lähetän lämpimiaä ajatuksia sinne!

  Paula

  VastaaPoista
 2. Oih, kauheen nopeesti siellä voi äidisi tulla:) Onnea vaan Africa mamalle.. Hyvä, että teidän turvallisuudesta huolehditaan..

  sanna

  VastaaPoista
 3. Kotiintulon jälkeen sovitaan iloiset jälleennäkemiset ja naiset ilmestyy paikalle kolmen tunnin viiveajalla, NOT! Tai siis Marista en tiedä mutta Noora ei siihen kykene :D Saas nähdä miten nais(t)en käy <3

  Mirkku

  VastaaPoista
 4. Tiedoksi vaan, että eräs 4740 kirjoitti kommentin hyviin pakkaushetkiin, käykääpä siellä lukemassa, ehkä ensi kerralla menee oikeaan kohtaan:)
  Toivottavasti nyt jo puhelimet toimii!

  VastaaPoista
 5. Jos tässä maassa ei kärsivällisyys ei kasva, ei sitten missään.
  Mari on hankkimassa kolmatta liittymäänsä, koska 'jotain ongelmia' ilmeni jälleen kerran matkan varrella. Haha. Just joo.
  Eli siis puhelin ei toimi edelleenkään. Toivomme, että pian kuitenkin, koska ei haittais kuulla sieltä Suomesta ihmisten ääniä. :)

  VastaaPoista